Ontwerp

Een goed ontwerp begint met een goed gesprek. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek  bij u thuis over uw ideeën, uw voorkeuren, uw dromen. Welke eisen stelt u aan uw tuin, wat wilt u wel of niet vertaald zien. Dat kan heel concreet en praktisch zijn, zoals een groot terras omdat u graag veel vrienden uitnodigt. Maar ook abstract, aangezien het om uw tuin gaat en wat deze met u doet, de vertaling van uw gevoel en de sfeer die hierbij hoort. Het biedt handvatten voor het ontwerp. Dit vormt de basis, de indeling, voor iedere tuin.

Uw tuin, uw huis en uw budget zullen we samen bekijken en bespreken. We inventariseren welke elementen moeten blijven bestaan. Van het kennismakingsgesprek ontvangt u een schriftelijke samenvatting met een offerte voor de ontwerpkosten en een opdrachtbevestiging.

De kadastrale tekening of plattegrond van uw woning en van het perceel zijn onmisbaar. Mocht er geen plattegrond op schaal van het perceel aanwezig zijn, dan kunt u de tuin zelf opmeten of op laten meten door een hoveniers-bedrijf. Na uw akkoord begint het eigenlijke ontwerpproces bestaande uit  een eerste opzet van ontwerpschetsen die we samen zullen doornemen om tot het definitieve ontwerp te komen. Op de ontwerpschets  staat een globale indicatie van de soort beplanting en waar deze komt.

Na de ontwerpfase bestaat de mogelijkheid om ook een uitgewerkt beplantingsplan aan te leveren. Hierin is de concrete beplanting uitgetekend en uitgeschreven.